Onderhoud

Zoals bij alle tenten is het aan te bevelen dat u het tentdoek voor het eerste gebruik grondig bevochtigt en vervolgens laten drogen. Herhaal dit proces tot drie keer om het materiaal waterdicht te maken. Of het tentdoek tussentijds moet worden afgedicht hangt vooral af van de gebruiksfrequentie. We hebben klanten die de Gordigeartent maandenlang gebruikt hebben, waarna de tent nog steeds zo waterdicht was als in het begin. Bij frequent gebruik is het raadzaam om de tent tussentijds te behandelen. Gebruik hiervoor slechts een kwalitatief hoogwaardig middel uit een outdoorwinkel of wrijf een blok bijenwas op de naden om de protectie te vernieuwen.

Om het tentdoek schoon te maken met koud water afnemen en zonodig afborstelen. Chemicaliën, zeep en wasmiddelen moeten worden vermeden. Van tijd tot tijd alle ritsen met siliconenspray bespuiten om ze langer goed te laten lopen.

Tent en/of luifel kunnen nat worden ingepakt; dit mag meerdere uren zo blijven. Wanneer u de tent daarna wilt opbergen, moet u ervoor zorgen dat de tent wel volledig gedroogd is, vooral als je hem daarna niet meer gebruikt. Hoewel ons materiaal schimmelbestendig is, kan zich toch rot of schimmel vormen als de tent te lang nat blijft.

Reparatiemateriaal

Kleine scheuren kunnen eenvoudig worden gerepareerd en dat moet gebeuren voordat de situatie verergert. Gewoon het gebied rond de scheur schoonmaken, zorgen dat het droog is en vervolgens aan beide zijden reparatiemateriaal aanbrengen. Dan de hoekjes van het materiaal afronden, vastlijmen en wachten tot alles gedroogd is.

Grotere scheuren of gaten moeten worden genaaid, dwz dat een priem en gewaxt draad nodig zijn. Ten eerste moet de beschadigde plek schoon en droog zijn. Dan knip je twee gelijke delen tentdoek uit die ongeveer 5 cm groter zijn dan het gebied dat moet worden gerepareerd. Tentdoek staat meestal onder een zekere spanning en je moet de delen dus niet te krap uitknippen. Voordat u gaat naaien moet u aan de waterafvoer denken. Maak geen plekken waar zich water kan verzamelen - op de lange termijn zal dat resulteren in een lekkende tent. Nu kan de naadafdichting wordt aangebracht op de beide stofdelen; als die kleverig wordt, de delen op hun plek aanbrengen en de rimpels vlak strijken. Daarop worden de delen met een zigzagsteek vastgenaaid en wordt de omtrek van de delen aan binnen- en buitenkant afgedicht. Alle extra naden moeten worden behandeld met naadafdichting en goed nadrogen.

Lekkende naden kunnen worden verholpen of voorkomen door naadafdichting te gebruiken . Het tentdoek moet uiteraard schoon en droog zijn. Er moet voldoende tijd zijn om te drogen. Deze werkwijze wordt zo vaak herhaald totdat het lek verdwenen is.

Om zeilringen te vervangen heb je een speciale tang nodig. Om beschadigde zeilringen of scheuren rond zeilringen te repareren moet altijd zo weinig mogelijk doek verwijderd worden. Het ontstane gat wordt bedekt met reparatiedoek volgens de bovenstaande instructies. Tenslotte wordt een nieuwe zeilring aangebracht met behulp van de tang en wordt de rand van de zeilring afgedicht.

Bovenstaande problemen ontstaan meestal ​​wanneer te fors omgesprongen is met de tent. Al onze modellen zijn zeer eenvoudig en met een minimale inspanning op te bouwen en af te breken. Mocht het niet lopen zoals gewenst, zeg het ons dan, we helpen u graag. Over het algemeen raden we aan een reparatieset in de bagage te hebben, met daarin tenminste naadafdichting, tentdoek om te herstellen, een priem en gewaxt draad.

Als u zichzelf niet vertrouwt om reparaties uit te voeren, kunt u een specialist raadplegen.

Het perfecte cadeau -idee?

Hoe zit het met een Gordigear cadeaubon?

Eén boom per tent

Ontdek hoe uw aankoop helpt de planeet te herstellen ...