Underhåll

Som med alla tält, rekommenderas det att noggrant blöta tält duken och låta det torka innan första användningen. Upprepa upp till tre gånger för att säkerställa tätning av sömmar. Huruvida tält duken måste återförslutas beror väldigt mycket på hur mycket du använder tältet. Vi har kunder som har rest i flera månader, som använder sin Gordigear tält varje dag och att de tycker fortfarande att den är så vattentät som den dag de köpte den. Men det är en bra idé att försegla den om tältet är i flitig användning, speciellt i våta förhållanden. Använd endast kvalitet skyddande återförsäljare från den lokala campingen/utomhus butik eller använd ett block av bivax runt sömmarna för att vitalisera sömmen skydd.

Rengör med endast kallt vatten. En pensel kan användas vid behov. Använd inte några kemikalier, tvål eller tvättmedel. Med hjälp av en silikonspray på alla dragkedjor då och då kommer det att förlänga sitt liv.

Du kan packa ihop din Gordigear tält eller markis när det är vått och öppna den igen flera timmar eller dagar senare. Om du gör det, se till att det torkar helt när återupptagande. Vi rekommenderar att du alltid ser till att ditt tält eller markis är torrt om det förpackats upp efter längre tid för att förhindra mögel. Även om vårt material är mögel resistent, kan det fortfarande utveckla mögel om de förvaras blöt under längre perioder.

Reparation

Mindre reva är lätta att reparera och bör åtgärdas innan de blir större. Rengöra området runt revan, se till att det är torrt och generöst tillämpa tyg eller tyg reparation tejp på båda sidor av området. Sedan jämna ut kanterna på bandet med söm sealer och vänta tills sealer har torkat.

Stor rev och hål kräver sömnad, dvs, kräver en nål och vaxad tråd. Rengör området runt revan och låt det torka. Klipp två lika stora partier av tyg, minst 5cm större än reparationen området. Tältduken finns vanligtvis under måttlig belastning, så det lönar sig att ta ett medvetet förhållningssätt och inte bara mäta tillräckligt nära. Innan du syr tyg partierna på tältduken, se till att det inte går att läcka vatten. Du vill inte bilda kanaler som kan hålla vatten, som så småningom kommer att leda till ett läckande tält. Applicera söm tätning på ena sidan av varje lapp och vänta tills den blir klibbig. Placera en lapp på varje sida av reparation området och släta ut rynkor. Sy helt runt kanterna av partierna i en tät sicksack mönster och tillämpa söm sealer till omkretsen av plåstret, både inom och utanför. Applicera söm sealer till alla andra sömmar och överlappningar och vänta tills det är torrt.

Läckage kring sömmar kan stoppas eller förhindras genom att helt enkelt tillämpa söm sealer på och runt sömmen. Se till att området är torrt och rent innan du använder sealer och låt det torka ut efteråt. Upprepa tills läckaget försvinner.

Öljett ersättning kräver en öljett setter. Skadad öljett eller reva runt det behöva bytas ut. Klipp ut öljetten, se till att du tar bort så lite duk som möjligt. Täck hålet med ett skydd enligt instruktionerna ovan. Använd öljett setter för att placera den nya öljetten och applicera söm sealer runt kanterna av den nya.

Oftast uppstår ovanstående problem när för mycket kraft används. Inga av våra produkter kräver kraft för att ställas upp eller avvecklas. Om du är osäker, kontakta oss och fråga. Som en försiktighetsåtgärd är det rekommenderat att ta en liten reparationssats med dig när du går camping. Åtminstone bör satsen innehålla söm sealer, reparation trasa och skydd, en nål och vaxad tråd.

Om du inte är bekväm med att reparera själv, kontakta en specialist.

Den perfekta presentidén?

Vad sägs om en Gordigear presentkupong?

Ett träd per tält

Ta reda på hur ditt köp hjälper till att återställa planeten ...